Dosare/drepturi

Dupa o perioada lunga in care s-a asteptat solutionarea dosarelor in plan administrativ, incepand cu data de 20 mai 2013 beneficiarii Legii 10/2001, modificata prin Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire in natura sau prin echivalent a proprietatilor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, au dreptul sa se adreseze instantelor judecatoresti pentru a primi despagubiri. Acest lucru se poate intampla in termen de maxim 6 luni de la expirarea termenelor stabilite de lege pentru solutionarea cererilor.

Mentionam ca in conformitate cu art 34 din Legea 165/2013, dosarele inregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor sau la Secretariatul Comisiei Nationale trebuiau solutionate in termen de 60 de luni, termen ce a inceput sa curga de la data intrarii in vigoare a legii 20.05.2013, sau de la data inregistrarii lor la Secretariatul Comisiei Nationale.

Primele termene in care beneficiarii s-au putut adresa instantelor judecatoresti au inceput sa curga cu data de 20 mai 2018 (data la care se implinesc 60 de luni de la data intrarii in vigoare a legii – 20 mai 2013).

Beneficiarii pot solicita ca instanta de judecata sa dispuna acordarea de masuri compensatorii!

In temeiul art 35 din Legea 165/2013, instanta judecatoreasca se pronunta asupra existentei si intinderii dreptului de proprietate si dispune restituirea in natura daca este posibil sau acordarea de masuri reparatorii in conditiile legii.

Instanta competenta sa judece aceste litigii pe fond este Tribunalul Bucuresti, urmand ca apelurile sa se judece la instanta ierarhic superioara, Curtea de Apel Bucuresti.1

Daca aveti un dosar ANRP nerezolvat pentru o proprietate preluata abuziv de catre regimul comunist din Romania si doriti sa obtineti despagubiri, va sfatuim sa apelati la un avocat specializat in obtinerea acestor drepturi.

Avocat specializat ANRP

Scopul acestui site este de a informa posesorii de dosare ANRP privind posibilitatea de a deschide o actiune judecatoreasca, pentru a castiga mai repede despagubirile cuvenite si de a informa despagubitii din dosarele ANRP care doresc sa vanda punctele ANRP obtinute, privind posibilitatile de vanzare a acestora la un pret cat mai bun. Astfel:

  • Va stam la dispozitie pentru a va oferi orice fel de informatii legate de procesul de restituire si despre piata punctelor A.N.R.P ! Asiguram si garantam confidentialitatea datelor ce ne sunt prezentate, pretul si orice alte informatii ce au caracter privat!
  • In cazul unei vanzari de puncte ANRP, nu se percepe comision de tranzactionare, iar actele notariale sunt in sarcina noastra. Pretul propus este pretul NET!
  • Dosare ANRP Legea 165/2013, avem in echipa avocati specializati in rezolvarea in cel mai scurt timp posibil a dosarelor!
  • Tranzactiile cu Decizii de Compensare Puncte ANRP au loc exclusiv la un notar autorizat si necesita verificarea corectitudinii tuturor documentelor.
  • Transferul banilor se realizeaza prin ordin de plata (integral) sau si partial in numerar, in limita impusa de lege!
  • Procedura de transfer al banilor este similara cu cea din tranzactiile imobiliare.
    Dupa ce toate partile implicate au citit contractul si sunt de acord cu termenii, se semneza documentele.
  • Documenetele semnate raman la notar iar cele doua parti, respectiv vanzatorul si cumparatorul merg la banca pentru a realiza transferul bancar.
    Dupa ce au intrat banii in contul vanzatorului, acesta urmeaza a solicita bancii un extras de cont prin care sa dovedeasca ca a incasat suma aferenta tranzactiei.
    Abia dupa ce notarul a primit dovada incasarii sumei de bani, acesta elibereaza atat vanzatorului cat si cumparatorului contractele de cesiune semnate si autentificate de catre notar!

Nume și Prenume

Email

Telefon

Dosar ANRP/Nr. puncte

Mesaj

Success
Am primit detaliile tale! În cel mai scurt timp te va contacta un membru al echipei noastre.
Error

Eroare! Te rugăm să revizuiești erorile din formular!